Ogres biznesa Inkubators

31.10.2016

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) paspārnē 2014.–2020. gada plānošanas periodā tiek īstenots projekts programmā - reģionālo biznesa inkubatoru un radošo industriju inkubatora attīstīšanai.
Biznesa inkubatori ir organizācijas, kuru mērķis ir sniegt dažāda veida atbalstu jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem. Apvienojot plašu kontaktu tīklu visdažādākajos uzņēmējdarbības attīstības virzienos, biznesa inkubators ir kā mediators un mentors, piedāvājot kompetentu speciālistu, infrastruktūras  un informatīvu atbalstu uzņēmējiem.

Ogres biznesa inkubatorā būs iespēja novada uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem saņemt atbalstu biznesa idejas attīstībai, biznesa plāna izstrādei vai jau esoša jauna uzņēmuma darbības veicināšanai. 

Biznesa inkubatora mērķis:veicināt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu veidošanos un attīstību Latvijas reģionos, nodrošinot tos ar komercdarbībai nepieciešamo vidi un konsultatīvajiem pakalpojumiem. Biznesa inkubācija ir unikāls un elastīgs komercdarbības attīstības process – infrastruktūras un personāla apvienojums, kas veidots, lai palīdzētu attīstīties jauniem un nelieliem komersantiem, atbalstot tos agrīnās attīstības stadijā ar ikdienas konsultācijām par pamata komercdarbības attīstības jautājumiem

Atbalsts, ko inkubators sniegs, būs ar mērķi attīstīt uzņēmējam tādas prasmes, lai pēc izstāšanās no inkubatora tas spētu patstāvīgi būt konkurētspējīgs un pelnošs.

Pieejamie atbalsta veidi inkubatorā uzņemtiem komersantiem būs sekojoši:

• bezmaksas open-office darba vieta
• bezmaksas semināri, apmācības un konsultācijas
• pakalpojumi uzņēmējdarbības nodrošināšanai ar 50% līdzmaksājumu
• iespēja saņemt granta finansējumu:
o Max 5’000 EUR aprīkojumam, iekārtām, izejvielām, utml.;
o Max 10’000 EUR specifiskiem pakalpojumiem (piem. prototipēšanai, sertificēšanai).
• bezmaksas mentoru atbalsts

Inkubatorā varēs iestāties gan fiziskas personas ar biznesa ideju, gan jau esoši komersanti (IK, KS, PS, SIA, AS), kas nav reģistrēti senāk par 3 gadiem. Biznesa darbības nozarei būs jābūt atbalstāmai, kā arī deklarētai/reģistrētai adresei būs jābūt Ogres, Lielvārdes, Ķeguma, Ikšķiles, Stopiņu, Ropažu vai Salaspils novados. Inkubatorā atbalstu būs iespējams saņemt max 4 gadus.

Pirmo pieteikumu pieņemšana uzņemšanai Ogres biznesa inkubatorā plānota 2016.gada novembrī.

Kontaktinformācija:

Ogres biznesa inkubatora vadītāja Ilze Linkuma
Biznesa inkubatoru departaments
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Akmeņu iela 47, Ogre
Tālrunis: +371 62400902
Mob. tālrunis +371 26546948
e-pasts: ilze.linkuma@liaa.gov.lv

Sīkāka informācija par projektu pieejama www.liaa.gov.lv .

Ogres biznesa inkubators ir izveidots ERAF Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 3.1.1.specifiskā atbalsta mērķa „Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs” 3.1.1.6.pasākuma „Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators” projekta Nr.3.1.1.3/16/I/001 „Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju Inkubators” ietvaros.