Delikatešu grozs pildās ar vietējo ražotāju produkciju

17.02.2014

Lai veicinātu vietējo ražotāju produkcijas atpazīstamību PPP biedrība Zied zeme 2010.gadā izveidoja programmu „Delikatešu grozs”, kas piepildīts ar vietējo ražotāju (Ogres Ikšķiles Ķeguma un Lielvārdes novadu) produkciju. 13. februārī Lielvārdes novada domes sēžu zālē tikās esošie un iespējamie programmas „Delikatešu grozs” dalībnieki, lai pārrunātu kritērijus, pēc kādiem būtu jāvadās groza piepildīšanā, kā arī, lai apspriestu tālāko attīstību. 

Sarunas lielākā daļa izvērtās par aktuālāko jautājumu pašiem uzņēmējiem - kā sekmēt vietējo uzņēmēju, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības dzīvotspēju, iespējamos sadarbības risinājumus gan savā starpā, gan ar pašvaldību, kooperatīvu dibināšanas plusus un mīnusus u.c.

Kopā ar domes priekšsēdētāju un administrācijas darbiniekiem tika ieskicēti veidi, kā pašvaldības varētu atbalstīt vietējos uzņēmējus, izstrādājot kritērijus iepirkumu specifikācijās, bet, uzņēmējiem savstarpēji apvienojoties, veidot pasaulē un arī jau Latvijā pazīstamo tiešās pirkšanas sistēmu. (Vairāk par tiešo pirkšanu lasīt šeit.)

Nākamajā tikšanās reizē, kas paredzēta š.g. 13. martā, uzņēmēji plāno apspriest kooperēšanās iespējas, prezentēt savu produkciju un ieskicēt vadlīnijas produktu kataloga izstrādei.

Vairāk informācijas par PPP biedrības „Zied zeme” programmu „Delikatešu grozs” var uzzināt sazinoties ar Māri Cīruli zvanot pa tālr. 29782159 vai rakstot: maris@ziedzeme.lv.