Piesakies pieredzes vizītē uz Aizkraukles partnerību!

14.09.2022

Vienas dienas informācijas un pieredzes apmaiņas izbraukums 23. septembrī: biedrības “Aizkraukles rajona partnerība” īstenotie LEADER projekti uzņēmējdarbībā.

Lai rosinātu jaunas idejas un motivāciju, Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme” savas darbības teritorijas iedzīvotājiem (Ogres novads un Baldones pilsēta un lauku teritorija) piedāvā informācijas un pieredzes apmaiņas izbraukuma pasākumu: Biedrības “Aizkraukles rajona partnerība” īstenotie LEADER projekti uzņēmējdarbībā.

Pieteikšanās braucienam līdz 21. septembrim, aizpildot anketu šeit.

Norises laiks: 2022.gada 23. septembris

Izbraukšanas laiks un vieta: plkst. 9.30 “CoLabora Lielvārde”, Ausekļa iela 1A, Lielvārde

Atgriešanās: plkst. 16.00 “CoLabora Lielvārde”, Ausekļa iela 1A, Lielvārde

PROGRAMMA


1. ZS Ragāres, Skrīveru novads https://ragares.lv/  10:00-10:30

“Ragāres” ir Jāņa Vaivara bioloģiskā saimniecība, kas ir vecvecāku mantojums. Jānis ražo dažādas augu tējas, kas ir augušas paša dārzā, nātru pulveri, dažādus sāļus, zupas, kļavu un bērzu sīrupu; viss ir roku darbs. Īstenoto LEADER projektu rezultātā ir iegādājies saldētavu, kalti, mizotājus un vēl daudz citas tehnoloģiskās palīgierīces. 

2. SIA RADADA, Daugavas iela 70, Skrīveri https://www.radada.lv/  10:40-12:00

RADADA ir radošā darbnīca, kas ierīkota senā ugunsdzēsēju depo Latvijas laukos, Skrīveru novadā. Monta Nāburga nodarbojas ar sietspiedi, keramiku, flīzēm un šūšanu. Veikalā ir iespējams iegādāties Montas īpaši dizainētos produktus (krekli, kleitas, cepures, džemperi u.c.), kurus visus vieno patriotisms par Latviju. Īpaša ir latviešu tautumeita, kas rotā daudzus viņas veidotos apģērba aksesuārus. Ar projekta palīdzību ir iegādāta keramikas krāsns, šujmašīnas un izremontēta ēka ražošanas vajadzībām.

3. Rīta putni, Paipalu olu un gaļas delikatešu ražotne Olalā! Mierpilns un garšu bagāts ziedu, augļu un dārzeņu dārzs, kas sevī ieskauj romantisku siltumnīcu "LOVE GARDEN" www.ritaputni.lv

Pusdienās – paipalu delikateses   12:30-14:00

Grillēta paipala ar kartupeļiem, krembrulē, kafija 

4. SIA Kāpiņa, 1905. gada iela 7, Koknese https://www.dunense.com/lv/  14:00- 15:00

Ādas pārstrādes ražotne “Dunense” apvieno tradicionālo ar moderno. LEADER projekta ietvaros iegādāta viena no modernākajām lāzergriešanas iekārtām Baltijā. “Dunenses” preču piedāvājumā ir ādas jostas, maki, somas, piekariņi un rokassprādzes ar latviešu zīmju ornamentiem. 

 

PPP biedrība Zied zeme ar Eiropas Savienības atbalstu, īstenojot Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma "Vietējās rīcības grupas darbības nodrošināšana un teritorijas aktivizēšana", sedz dalībnieku dalības un transporta maksu seminārā, kas vienai personai sastāda 35 EUR. Dalības maksā iekļauta ēdināšana un objektu apskate. Transports līdz semināra norises vietai un tā norises laikā tiek nodrošināts. 

Kontaktinformācija: Linda Cīrule  25623775; linda@ziedzeme.lv

Lai pieteiktos pieredzes vizītei, aizpildi anketu šeit līdz 21. septembrim!