LIFE programma – atbalsts vides kvalitātes un klimata pārmaiņu inovatīvu un ilgtspējīgu uzlabojumu veikšanai

07.03.2018, 10:00 - 12:00

LIFE programma – atbalsts vides kvalitātes un klimata pārmaiņu inovatīvu un ilgtspējīgu uzlabojumu veikšanai

Vieta - Ikšķiles novada pašvaldība, Peldu iela 22, Ikšķile (3. stāva Domes sēžu zāle)

 

Laiks - 7. marts plkst. 10:00-12:00

Semināra mērķis: sniegt informāciju un izpratni par LIFE programmu, tās atbalstāmajām jomām, finansējuma iespējām un dalībnieku ieguvumiem, kā arī par nacionālā finansējuma saņemšanas iespējām.

Mērķauditorija: pašvaldību pārstāvji, komersanti, nevalstiskās organizācijas, universitātes, izpētes institūti, konsultanti u.c.

Semināra ilgums: 1 h
Nepieciešamais tehniskais nodrošinājums: semināra telpas (ietilpība

atkarībā no apmeklētāju skaita), projektors.

page1image5819584 page1image5815840 page1image5820000 page1image5819792 page1image5811472 page1image5788176

Semināra tēmas:

1) LIFE programma – iespējas, ieguvumi, prioritātes, galvenie nosacījumi

2) LIFE programmas projekti – labās prakses piemēri Latvijā un Eiropā

3) Nacionālā finansējuma iespējas LIFE projektiem

4) Jautājumi un atbildes

Par LIFE programmu

LIFE programma ir Eiropas Savienības (ES) finansēts instruments vides kvalitātes un klimata pārmaiņu inovatīvu un ilgtspējīgu uzlabojumu veikšanai. LIFE programmas darbības finansēšanas periodā no 2014. gada līdz 2020.gadam kopējais pieejamo investīciju apmērs ir 3,4 miljardi euro. Apstiprināto projektu realizācijai pieejams arī Nacionālais līdzfinansējums. LIFE programma Latvijā darbojas no 2001.gada un līdz 2018.gadam finansējumu saņēmuši vairāk kā 40 projekti.

Par projektu CAP LIFE LAT

Projekts “Kapacitātes palielināšana LIFE programmas ieviešanai Latvijā” (CAP LIFE LAT) ir LIFE programmas projekts, ko īsteno Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācija (LVAFA) ar mērķi veicināt sekmīgo LIFE programmas projektu apjomu Latvijā, sniedzot atbalstu projektu pieteicējiem un realizētājiem. Mērķa sasniegšanai izveidota LIFE atbalsta vienība, kurā interesenti var saņemt konsultācijas un ieteikumus no pieredzējušiem ekspertiem. Projekta ietvaros tiek rīkotas regulāras LIFE projektu pieteicēju un realizētāju apmācības, semināri, pieredzes apmaiņas pasākumi, nodrošināta pieteikšanās vadlīniju tulkošana un īstenotas dažādas LIFE programmas popularizēšanas aktivitātes efektīvākai mērķa sasniegšanai.

Plašāka informācija: www.lifeprogramma.lv