Bezglutēna produkcijas ražotne - Monika Ziemele

Bezglutēna produkcijas ražotne - Monika Ziemele

Iesniedzējs: Monika Ziemele (NVO)
Sākuma datums: 2016-10-21
Beigu datums: 2016-12-19
Fonds: 2014-2020
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta: "ATC ēka", Suntaži, Suntažu pag., Ogres novads LV-5060
Kopējais finansējums: 27696,37
Publiskais finansējums: 19387,43
Rīcības nosaukums: - - -

Mērķis:

Projekta mērķis ir izveidot jaunu, bezglutēna produkcijas līnijas ražotni. Ražot un realizēt Latvijas tirgū produktus, kuri nesatur glutēnu un kuri ir paredzēti gan Celiakijas slimniekiem, gan veselīgā dzīves veida piekritējiem.

Daudzajās valstīs tiek laists apgrozība bezglutēna preču klāsts, kuru ražošanas laikā, tiek vērsta uzmanība uz izejvielas tīrumu - jābūt izslēgtām toksiskām piedevām. Diemžēl Latvijā šādu produktu ražošana nenotiek, savukārt importētas preces ir ļoti dārgas. Ārvalstu bezglutēna zīmolu produktu cenas ir 2 līdz 3 reizes augstākas nekā parastiem produktiem. Tāpēc mūsu priekšrocība ir demokrātiska cena.

Ražošanu plānojam uzsākt ar šādiem produktiem - vēja kūciņas ar dažādiem pildijumiem – ar siera, ar pikantā siera, ar saldo krēmsieru, ar vārītā krēma, ar biezpienapildījumu, kā arī divus asorti – sāļo asorti ar divām garšām un saldo asorti ar trim garšām, kā arī pankūkas ar sieru un biezpienu, tāpat arī trīs toršu veidus – augļu/ogu torti, burkānu torti un biešu torti, pakāpeniski paplašinot bezglutēna produkcijas sortimentu. Ir skaidrs, ka šī produkcija ir jaunums tirgū, un līdz šīm, šāds produkts no šādām izejvielām Latvijā netiek ražots.Produktu izejvielas tiks iepirktas no Latvijas ražotājiem, t.sk., Ogres rajona saimniecībām.

Svarīgi atzīmēt to, ka šīs produkts nav domāts tikai Celiakijas slimniekiem, ir daudz cilvēki, kuriem nav diagnosticēta Celiakija, bet gan alerģija pret kviešiem, kā arī, ir daudzi cilvēki, kuri ievērojot veselīgu dzīves veidu, ir atteikušies no balto miltu lietošanas ikdienā.

Kontaktinformācija:

telefons: 20383864

e-pasts:  monikaziemele<@>gmail.com

null