Vindsērfinga pieejamība Ikšķiles novada iedzīvotājiem - Biedrība "Ūdenssporta klubs Kambīze"

Vindsērfinga pieejamība Ikšķiles novada iedzīvotājiem	- Biedrība

Iesniedzējs: Biedrība "Ūdenssporta klubs Kambīze" (Sabiedriskā labuma organizācija ) (NVO)
Sākuma datums: 2016-10-19
Beigu datums: 2017-05-20
Fonds: 2014-2020
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta:
Kopējais finansējums: 13851,00
Publiskais finansējums: 9695,70
Rīcības nosaukums: - - -

Mērķis:

Veicināt vindsērfinga pieejamību, attīstību-apmācību, t.i. lielisku relaksācijas un atpūtas veidu pie dabas visai ģimenei un nodrošināt vindsērfinga pieejamību dažādās vecuma grupās un sagatavotības līmeņos Ikšķiles novada (Partnerības Zied Zeme) teritorijas iedzīvotājiem.
Projekts galvenokārt orientēts uz bērnu (8-14 gadi) un jauniešu (15-25 gadi) iesaistīšanu sporta aktivitātēs vasaras sezonas laikā, tai pat laikā mērķis ir izveidot vindsērfinga skolas Kambīzes vindsērfinga sekciju (grupu) bērniem un jauniešiem, kas regulāri visa gada garumā apmeklē vindsērfinga nodarbības (vasaras sezonā praktiskās nodarbības uz ūdens, ziemas sezonā VFS un pēc iespējas ledusburāšana).
Projekts nodrošinās tūrisma un rekriācijas iespējas Ikšķiles novada iedzīvotājiem un tā viesiem.
Projekts nodrošinās vindsērfinga atgriešanos Ikšķilē. Šobrīd Ikšķilē vindsērfings nav pieejams bērniem un jauniešiem, nav vindsērfinga skolas bērniem un jauniešiem, nav atbilstošas materiāltehnsikās bāzes un kvalificēts personāls, kas to māk, grib un arī drīkst veikt)             
   
Ar projekta ietvaros iegādāto inventāru ir paredzēts ik gadu nodrošināt ~ 40 cilvēku individuālu apmācību, vismaz 30 bet prognozējam, ka ievērojami vairāk cilvēku izbaudīt izbrauciena ar airu dēļu burvību. Papildus augstāk minētam projekta ietvaros paredzēto inventāru paredzēts izmantot organizējot bērnu nometnes, kur jau projekta uzraudzības laikā tuvāko 4-5 gadu laikā varētu piedalīties kopsummā vairāk kā 100 bērnu, kā arī jau divu līdz  četru gadu laikā izveidot bērnu (8-14 gadi) un jauniešu (15-25 gadi) grupu, kur aptuveni 50-60 bērni regulāri nodarbotos ar vindsērfingu - apgūtu pamatus, pilnveidotu prasmes un pārstāvētu Ikšķiles novada godu dažāda līmeņa sacensībās.
Augstāk minētie aprēķini/skaitļi ir balstīti uz biedrības pieredzi Ķekavas novadā organizējot bērnu nometnes un regulārus treniņus bērniem un jauniešiem. Nodarbības vadīs pieredzējuši treneri/instruktori, kas saņēmuši ISAF sertifikātu un vismaz C kategorijas treneru sertifikātu. Latvijā kopā ar biedrību "Ūdenssporta klubs Kambīze" ir tikai 4 klubi, kuru treneriem ir ISAF sertifikāti un vismaz C kategorijas trenera sertifikāts. Kā biedrības stiprā puse ir jāpiemin esošā pieredze vindsērfinga attīstībā Daugavas kreisajā krastā.
.
Projekta ietvaros tiks iegādāts:
Vindsērfinga mācību buras un mācību dēļi, kas paredzēti, gan pašiem mazākiem burātājiem, gan pieaugušajiem, vindsērfinga pamatu apgūšanai
Airu dēļi, kas paredzēti, lai treneris/instruktors vadot nodarbības varētu atrasties tieši blakus apmācāmam un sniegt nepieciešamos padomus un palīdzību, kā arī lai ikviens iedzīvotājs varētu izīrēt airu dēli un doties izbraucienā ar airu dēli pa Daugavu. Airu dēlis ir lielisks aktīvās atpūtas veids, kas iekustina prakstiski visas muskuļu grupas.
Piederumu komplekts, kas sevī ietver dažāda izmēra hidrotērpus, glābšanas vestes un trapečjostas.                                     

Kontaktinformācija:

Biedrība  "Ūdenssporta klubs Kambīze" (Sabiedriskā labuma organizācija )  

Raitis Škutāns  

29490402