Elektroenerģijas nodrošinājuma izveide "Aktīvas atpūtas centrs jauniešiem "Lapegles"" teritorijā

Elektroenerģijas nodrošinājuma izveide

Iesniedzējs: Biedrība "AKTĪVĀS ATPŪTAS CENTRS JAUNIEŠIEM" (NVO)
Sākuma datums: 2010-06-03
Beigu datums: 2012-08-22
Fonds: ELFLA
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta: Lēdmanes pagasts
Kopējais finansējums:
Publiskais finansējums: EUR 18 220.47
Rīcības nosaukums: Atbalsts jauniešu un ģimeņu centru izveidei

Projekta apraksts:
Projekta mērķis bija nodrošināt elektroapgādi "Aktīvās atpūtas centrs jauniešiem"  teritorijā, izmantojot atjaunojamos energoresursus un jaunākās tehnoloģijas elektroenerģijas ieguvē.

Projekts paredz uzstādīt vēja ģeneratorus aktīvās atpūtas centrā, tādejādi nodrošinot šo teritoriju ar elektroenerģiju izmantojot atjaunojamos energoresursus un jaunākās tehnoloģijas elektroenerģijas ieguvē. Pateicoties elektroapgādei tuvāko novadu apkārtnē dzīvojošie jaunieši aktīvās atpūtas jauniešu centru varēs izmantot regulāri.

Jauniešu centrs, drošības apsvērumu dēļ, varēja darboties galvenokārt tikai vasaras sezonā un diennakts gaišajā laikā, jo tam trūkst elektroapgādes. Lai nodrošinātu šo teritoriju ar elektroenerģiju, tika izvērtēti vairāki iespējamie varianti. Izvērtējot visas iespējas, visekonomiskākais variants izrādījās atjaunojamo energoresursu izmantošana, kas ir atzīta par vienu no prioritātēm Ministru Kabineta izstrādātajās "Enerģētikas attīstības pamatnostādnēs 2007-2016.gadam". Turklāt šis resurs ir "zaļš" un atjaunojams resurss.

Projekta īstenošanas gaitā tika uzstādīti divi 2Kw jaudīgi vēja ģeneratori un 1,2Kw saules paneļi, kas nodrošina elektroenerģiju  "Aktīvās atpūtas centra jauniešiem" teritorijā, ne tikai vējainā bet arī saulainā laikā. Tāpat elektro enerģija tiek uzkrāta akumulatoru stacijā, kas ļauj centram darboties autonomā režīmā 3 diennaktis bezvēja gadijumā. Tuvākajā nākotnē plānots uzstādīt laternas ar ekonomiskajām LED lampām,  kas nodrošinās apgaismojumu diennakts tumšajās stundās.  Pēc projekta īstenošanas, vietējiem iedzīvotājiem un citiem "Aktīvās atpūtas centra jauniešiem " apmeklētājiem ir iespēja apmeklēt šo centru ilgākā laika periodā, jo tam vairs nav sezonāls darba laiks. Centrs darbojas arī tumšajā diennakts laikā cauru gadu, jo aktivitāšu drošību vairs neietekmēs energoresursu trūkums.


Kontaktinformācija:
Projekta vadītājs
Normunds Raubiška
Tālr.: 28347630, 65053338
E-pasts: nr35@inbox.lv