Mājražošanas modernizācija Z/S Kumelītes

Mājražošanas modernizācija Z/S Kumelītes

Iesniedzējs: Zemnieku saimniecība "KUMELĪTES" (Privāts)
Sākuma datums: 2013-09-02
Beigu datums:
Fonds: ELFLA
Statuss: Pabeigts

Īstenošanas vieta: Jumpravas pagasts
Kopējais finansējums:
Publiskais finansējums: EUR 14 086.43
Rīcības nosaukums: Atbalsts mājražošanas attīstībai

Projekta apraksts:

Saimniecība gandrīz 20 darbības gadu laikā ir pamazām attīstījusies, izveidojot jaunas ražošanas platības un tirdzniecības vietas, dažādojot gaļas produktu sortimentu, kā arī palielinot strādājošo skaitu, kas šobrīd sasniedz 24 darbiniekus. Lai uzņēmums pastāvētu, ir nepārtraukti jāattstas, jāpilnveidojas, jāievieš jauni produkti un jaunas ražošanas metodes. Saimniecība šobrīd mīkstos produktus neražo.

Projekta mērķis: Paplašināt saimniecības gaļas produkcijas sortimentu, kā arī esošās produkcijas kvalitāti, iegādājoties elektrisku kūpināšanas-sautēšanas kameru.

Uzņēmums šobrīd pārsvarā ražo dažādus cūkkgaļas un vistas gaļas žāvējumus, un īstermiņā plānots uzsākt arī dažādu mīksto un sautētu produktu ražošanu - sardeles, mīkstās desas, cīsiņus, vienlaicīgi nodrošinot arī cietos žāvējumus un kūpinājumus. Šīs darbības nodrošināšanai saimniecībā ieviesta jauna iekārta - elektrisku kūpināšanas-sautēšanas kamera. Papildus tam tika nodrošināta darba vieta vismaz 1 strādniekam un 1 pārtikas tehnologam, kas izstrādā receptes, ražošanas programmas.

Kontaktinformācija:

Projekta vadītājs

Pēteris Vilcāns

Tālr.: 29488365