Zied zeme vienojas par sadarbību radīt vienotu tūrisma piedāvājumu. 

04.10.2019

2019.gada 15.oktobrī Olainē 1.vidusskolas konferenču zālē notiks svinīgā projekta “Apkārt Rīgai – vienots tūrisma piedāvājums” sadarbības līguma parakstīšana.

Līguma ietvaros paredz veicināt Rīgas apkārtnes novadu kā tūrisma reģiona atpazīstamību, izstrādājot jaunu, vienotu tūrisma reģiona atpazīstamības zīmolu, mājaslapu, kā arī kopīgu interaktīvu tūrisma karti ar maršrutēšanas iespējām. Plāno attīstīt un pilnveidot vienotu tūrisma produktu piedāvājumu vietējiem un ārvalstu tūristiem, sadarbojoties Rīgas apkārtnes vietējām rīcības grupām, novadu pašvaldībām un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem. Paredz spēcināt arī tūrisma pakalpojumu sniedzēju kapacitāti caur reģiona uzņēmēju apmācībām, īstenot jaunas marketinga aktivitātes un publicitātes pasākumus, kā arī iegādāties aprīkojumu jaunā zīmola popularizēšanai publiskos pasākumos visā Latvijas teritorijā. 

Par sadarbību vienojušās 6 vietējās rīcības grupas: “Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme””, biedrība “Pierīgas Partnerība”, biedrība “Partnerība Daugavkrasts”, biedrība “Ropažu Garkalnes partnerība”, biedrība “Stopiņu un Salaspils partnerība” un biedrība “Gaujas Partnerība”. Plānots, ka projekta īstenošanā iesaistīsies 14 Rīgas apkārtnes novadi: Babīte, Olaine, Mārupe, Ķekava, Baldone, Salaspils, Ikšķile, Stopiņi, Ogre, Ropaži ,Garkalne, Ādaži, Ķegums un Lielvārde, lai kopīgi veidotu Pierīgas tūrisma reģionu kā vienotu tūrisma galamērķi. Visu 20 projektā iesaistīto pušu kopīga sadarbības līguma parakstīšana apstiprina reģiona vienoto interesi par tūrisma attīstību. 

Līdz šim jau norisinājušās trīs partneru tikšanās, kuru laikā iesaistītās puses vienojušās par īstenojamo aktivitāšu atbildīgajiem, projekta ieviešanas laika grafiku, projekta vizuālās identitātes vīziju un cietiem ar projekta ieviešanu saistītiem jautājumiem. 

Papildus informācija par “Apkārt Rīgai – vienots tūrisma piedāvājums”: http://www.ziedzeme.lv/lv/sadarbibas_projekti/turismskopa/article.php?id=16831

 

Informāciju sagatavoja: Iluta Jansone

T.0037122041406

E: iluta@ziedzeme.lv

 

*Projektu “Apkārt Rīgai - vienots tūrisma piedāvājums” (19-00-A019.332-000005) īsteno biedrība „Pierīgas partnerība” kopā ar biedrību “Partnerība Daugavkrasts”, biedrību “Ropažu Garkalnes partnerība”, biedrību “Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme””, biedrību “Stopiņu un Salaspils partnerība”, biedrība “Gaujas Partnerība”  — kopā ar pārstāvēto novadu pašvaldībām Lauku attīstības programmas 2014.—2020. gadam pasākumā “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.