Pieteikšanās atpazīstamības zīmei "Viedais Ciems"!

09.02.2021

Latvijas lauku reģionu kopienas un ciemi līdz 2021. gada 9. martam ir aicināti pieteikties atpazīstamības zīmes “Viedais Ciems” piešķiršanai. Atpazīstamības zīmes piešķiršana norisinās komunikācijas kampaņas “Mans ciems ir “Viedais Ciems”” ietvaros, un tās mērķis ir atzīt un atbalstīt Latvijas lauku kopienu labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus un jau ieviestos risinājums, kas īstenoti, lai veidotu aktīvāku, iesaistošāku kopienas dzīvi un inovatīvus risinājumus esošajiem izaicinājumiem.

Kampaņas organizatori ir izstrādājuši kritērijus un vadlīnijas atpazīstamības zīmes piešķiršanai un pulcējuši starpdisciplināru žūriju, kas izvērtēs pieteikumus un paziņos pirmos atpazīstamības zīmes “Viedais Ciems” saņēmējus. 

Atzinības zīmes piešķiršanas žūrijas komisijā dalību līdz šim apstiprinājuši: Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa, Latvijas Universitātes Telpiskās attīstības plānošanas studiju programmas koordinatore un lektore Gunta Lukstiņa, biedrības “Latvijas lauku forums” izpilddirektore Anita Seļicka, biedrības “Jūras Zeme” vadītājs Āris Ādlers, biedrības “Pierīgas Partnerība” valdes locekle Alīna Lukjanceva, vides žurnāliste Anitra Tooma, arhitekts, antropologs un pētnieks Matīss Šteinerts, biedrības “NEXT” vadītājs, video projektu producents un līdzdalības eksperts Vilis Brūveris.

Savu ciemu atpazīstamības zīmes piešķiršanai, pirms tam informējot pārējos kopienas dalībniekus, var pieteikt jebkurš kopienas pārstāvis, neatkarīgā no juridiskā statusa. Pieteikumus iesniegt šeit: https://forms.gle/kikcSNhRUhFz5JZc9

Lai izvērtētu sava ciema vai kopienas atbilstību atpazīstamības zīmei "Viedais Ciems", aicinām pirms pieteikšanās iepazīties ar kampaņas iniciatoru izveidotajiem kritērijiem un vadlīnijām.

 

Komunikācijas kampaņas iniciatori ir publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme” sadarbībā ar projekta partneriem biedrību “Pierīgas Partnerība” un biedrību “Jūras Zeme”. Kampaņu īsteno “LLF sadarbnīca”.

 

Kampaņa tiek īstenota projektā „Smart Villages LEADER Network” Nr. 19-00-A019.333-000005 Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.

image, 452x61px, 18.53 KB